Onze visie op brandbestrijding

Brandveiligheid is maatwerk

Ieder bedrijf of organisatie is anders. Om tot een goed advies te kunnen komen, moeten we eerst weten wat voor soort ruimte er beveiligd moet worden. Wat bevindt zich in deze ruimte – documenten, apparatuur e.d.? En wie werken hier? Al deze gegevens zijn belangrijk om te kunnen beoordelen welke brandveiligheidsmiddelen in uw situatie het beste zijn. Daarbij speelt uiteraard ook uw budget een rol.

Vroegtijdige detectie is in elk geval essentiëel bij het effectief bestrijden van brand. Daarna volgt uiteraard het zo snel mogelijk blussen van het vuur, het liefst direct bij de bron zodat een uitslaande brand voorkomen wordt. Bij het blussen van de brand is het ook belangrijk dat de schade aan kostbare apparatuur zo veel mogelijk beperkt wordt. Sommige blussystemen zijn speciaal ontworpen om dit soort schade minimaal te houden.

Short Fire levert diverse detectie- en brandblussystemen zodat we voor iedere soort situatie en budget een goede oplossing kunnen bieden. Ook biedt Short Fire diverse andere brandveiligheidsmiddelen aan waaronder o.a. Deurvastzetinrichting System X en voor doven en slechthorende Deafgard.

De brandveiligheid moet echter niet ten koste gaan van de bewegingsvrijheid van de mensen die in de beveiligde ruimtes werken. Daarom hebben we ook speciale deurvastzetinrichting in ons assortiment die ervoor zorgen dat deuren veilig vastgezet enof open gehouden kunnen worden, omdat ze automatisch sluiten een brandalarm.

Short Fire geeft u graag een compleet brandveiligheidsadvies, toegesneden op uw situatie. Neem voor meer informatie alstublieft contact met ons op!