Draadloze Kleefmagneten

Sluit deuren automatisch bij brand

Het kleefmagneetsysteem biedt een betrouwbare oplossing wanneer deuren uit praktische overweging open moeten staan, maar automatisch moeten sluiten bij brand. Voor het normale gebruik worden de deuren open gehouden met elektromagnetische kleefmagneten.

 

 

 

 

 

 

Bij brand of alarm worden de kleefmagneten automatisch uitgeschakeld, waardoor onder invloed van een deurdranger of een deurveer de deuren direct sluiten. De deuren kunnen wel worden geopend door vluchtende personen, doch sluiten daarna weer. Hiermee wordt onder alle omstandigheden voldaan aan de geldende veiligheidsvoorschriften.

Om de deur geopend te houden, wordt de kleefmagneet bevestigd aan de wand, op de vloer of zo nodig aan het plafond. Dit hangt af van de mogelijkheden ter plaatse in het gebouw en van het type. De bekrachtigde magneet houdt met grote kracht een week ijzeren plaat vast, die flexibel op de deur is gemonteerd. Deze zogenaamde ‘flexibele ankerplaat’ is vereist om het vlak aanliggen van de ankerplaat tegen het pool vlak van de magneet te garanderen.

Alle typen zijn uitgevoerd met een uitstoterpen ter compensatie van de kleefkracht van het remanent (rest)magnetisme.

Officieel getest en toegelaten door bouw- en brandweerinstanties.

Voor meer informatie:

Product informatie (Engels talig)