Dorgard

Veilig deurvastzetten / openhouden van (brand)deuren

Dorgard deursluiting: gemakkelijk met de voet te bedienen

Het vastzetten, openhouden of blokkeren van (brand)deuren is illegaal en gevaarlijk. Dorgard de legale deurstopper biedt een draadloze én kosteneffectieve oplossing om uw (brand)deuren onder normale omstandigheden open te kunnen houden en automatisch te sluiten wanneer het brandalarm klinkt.

Om de Dorgard Akoestisch op een branddeur te mogen toepassen dient deze oplossing eerst besproken te worden met de plaatselijke brandweerkorps. Wij ondersteunen u hier graag bij. Dorgard is een volledig draadloze deurvastzetter en is met slechts 4 schroeven binnen 5 minuten geïnstalleerd.

 

Toepassingen

Kantoor (berging /magazijn / kantine),verzorg- en verpleeghuizen, scholen en hotels

Kenmerken

  • Verbetert de toegang wanneer u uw handen “vol” heeft
  • Verbetert de toegang voor minder validen conform de Wet Gelijke Behandeling op grond van Handicap en Chronische Ziekte (WGBH/CZ)
  • Keuring EN 1155 en EN 1154
  • Mogelijkheid tot automatisch  nachtsluiting
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren (o.a. zwart, wit, bruin en rood )
  • Geschikt voor omgevingen met een automatisch brandmeldingssysteem (akoestisch signaal min 65dB en hoorbaar gedurende 20sec)

Dorgard kan ook geleverd worden in combinatie met System X. System X is een deursluitsysteem welke gekoppeld is aan een brandmeldinstallatie en bij een alarm de deursvastzetinrchting (Dorgard X) draadloos aanstuurt. System X i.c.m. Doragrd X voldoet aan de NEN2535 bijlage C.   Zoals bij alle veiligheidsmiddelen moet een veiligheidsrapport opgemaakt worden door een brandveiligheidsspecialist voorafgaand aan installatie. Voor meer informatie: www.shortfire.nl/contact

Handleiding installatie en gebruiker: Dorgard akoestisch handleiding