theFireBeam

Lineaire rookdetector

De naam ‘theFireBeam’ geeft al aan dat het om het neusje van de zalm gaat bij lineaire rookdetectoren. Loze alarmeringen bij lineaire rookdetectoren komen in de praktijk veelal voort uit twee problemen: een gebouw welke door weers- en/of temperatuurinvloeden beweegt en vervuiling.

‘theFireBeam’ is voor beide problemen de oplossing. Doordat zender en ontvanger uitgerust zijn met continu zelfcorrigerende stappenmotoren zal ‘theFireBeam’ alle bewegingen van het gebouw kunnen opvangen en zorgen dat het signaal maximaal blijft. Door de vervuilingsgraad van de lenzen te compenseren ontstaat een uiterst stabiele detectie.

Standaard wordt een bediendeel bijgeleverd waardoor het mogelijk is ‘theFireBeam’ vanaf de begane grond te programmeren en te controleren. Hierdoor is het geheel ook zeer snel te monteren met alle besparingen vandien.

Doordat het bereik (van 5 meter tot 100 meter) afhankelijk is van de toegepaste reflector(en) kunt u met één type lineaire rookdetector alle situaties aan. Het is zelfs zo dat door het sensationeel lage stroomverbuik (3,5mA) ‘theFireBeam’ geschikt is voor toepassing in zowel conventionele als analoge brandmeldsystemen!!

thefirebeam - lineaire rookdetector

Klik hier voor technische details…